top of page

Tiramisu Foundation

Wij willen mensen met dementie laten opbloeien door hen iedere dag cognitief, affectief en expressief te stimuleren. 

Waar we vandaan komen

In 2008 opgericht als de Stichting VisiteClowns en in 2022 getransformeerd naar de Tiramisu Foundation. De VisiteClowns had als doel om belevingsgerichte zorg te bieden aan ouderen met dementie door middel van interactief clownen. Contact, aandacht en humor staan hierbij centraal. Met verbeeldingskracht creëren de Visiteclowns van toen en de Tiramisu Clowns van nu momenten van plezier, ontspanning en ontroering. Zo geven zij bijzondere aandacht en waardevolle geluksmomenten aan mensen met dementie.

IMG_5730 (002)_edited.jpg
Tiramisu - illustration painting.png

Waar we heen gaan

Dementie is een levensfase. We worden steeds ouder met als gevolg dat steeds meer mensen in deze fase terecht komen. Hierdoor wordt de werkdruk in de zorg steeds groter. De aandacht en tijd voor mentale zorg voor mensen met dementie schiet er helaas bij in. Dat vinden wij onacceptabel daarom willen wij de zorgmedewerkers in deze taak structureel ondersteunen. Met het clownen, maar ook samen met anderen en gebruikmakend van de technische mogelijkheden die er op dit moment zijn.

Missie

Wij willen mensen met dementie zich minder eenzaam laten voelen en meer en weer mens laten zijn door het structureel stimuleren van hoofd, handen en hart.  

Visie

De nationale zorgkosten voor mensen met dementie blijven de komende jaren stijgen en wij vinden het onze collectieve verantwoording om hier wat aan te doen. Maar ook vanuit menselijk oogpunt is er een gezamenlijke verantwoording; het is onze taak om mensen met dementie cognitief, affectief en expressief te stimuleren. Hierdoor bloeien zij op en kunnen ze binnen de grenzen van hun beperking meedoen aan en genieten van onze samenleving. Deze positieve energie is bevorderlijk voor het welbevinden & welzijn en de zelfstandigheid van deze mensen.

 

Daarnaast zorgt positieve energie voor mooie en emotionele herinneringen bij naasten en voor verlichting bij iedereen met een zorgtaak.

Organisatie

De dagelijkse organisatie wordt geleid door Gert Jan Guldemond. Hij wordt daarbij ondersteund door Mirjam de Jong. Gert Jan legt verantwoording af aan het bestuur van de Stichting. Het bestuur zet zich met hun kennis en expertise onbezoldigd in voor de Tiramisu Foundation.

Bestuur

Arjan-Kapteijns - kopie.jpg

Arjan Kapteijns

Voorzitter

  • Grey LinkedIn Icon
Saskia-Danen-de-Vries.jpg

Saskia Danen de Vries

Bestuurlid

  • Grey LinkedIn Icon
Sandra.jpg

Sandra Hartgers

Bestuurslid

  • Grey LinkedIn Icon
Marco-de-jong.jpg

Marco de Jong

Penningmeester

  • Grey LinkedIn Icon

Raad van Advies

Jan-Pronk.jpg

Jan Pronk

Ex-politicus

Erik-Scherder - kopie.jpg

Eric Scherder

Head of the Dept. of Clinical Neuropsychology VU-UMC

Gerda-Havertong (1).jpg

Gerda Havertong

Actrice, zangeres en theatermaker

Natascha-Bruers.jpg

Natascha Bruers

Sportdirector Special Olympics Nederland

Gerardus-de-Korte - kopie.jpg

Mgr. dr. Gerardus J.N. de Korte

Bisschop van het bisdom Den Bosch en in 2015 ‘Theoloog des vaderlands’

Herman-van-Hoogdalem - kopie.jpg

Herman van Hoogdalem

Beeldend kunstenaar

Cees-van-Dam (2).jpg

Cees van Dam

Directeur Lopital

Wildfrieda-Stam (1).jpg

Wilfrieda Stam

Predikant

bottom of page