top of page

Onze clowns zijn een verlengstuk
van de zorgmedewerker

Het werken met mensen met dementie is een verantwoordelijke taak, omdat het gaat om de mentale gezondheid en welzijn. Binnen dit kader zijn onze clowns een verlengstuk en partner van de zorgmedewerker. Dit vraagt om specifieke kwaliteiten van de persoon die het vak van clown uitoefent.

Specialisten in het stimuleren

Behalve kennis van dementie moet een clown beschikken over Inlevingsvermogen, improvisatievermogen en muzikaal zijn. Sowieso kunnen zingen en eventueel een instrument kunnen bespelen. De Tiramisu Foundation bewaakt de professionaliteit en kwaliteit van de clowns door jaarlijks meerdere trainingen te organiseren om het spel te kunnen optimaliseren.

Lot.jpg

Lot

Clown-Willem - kopie.jpg

Willem

Door kleurrijke, zorgvuldig uitgekozen kleding en de minimale schmink van onze clowns zijn zij zeer toegankelijk en aantrekkelijk voor de mensen. Zij hebben zich gespecialiseerd in het spelen voor mensen met dementie. 

Jose-142.jpg

Rosa

Jeanine-102.jpg

Nino
- in memoriam -

De Clowns hebben een onbevangen, intuïtieve en directe benadering. Ze stimuleren de zintuigen, waarbij zij onder andere gebruikmaken van spel, mime, zang, muziek en beweging. 

Henk-10.jpg

Spijs

Clown-Koos - kopie.jpg

Koos

Naam, titel

Naam, titel

Naam, titel

Massimo1.jpg

Milo

Annet-29 - kopie.jpg

Heiki

Maar ook handpoppen en andere attributen worden daarbij gebruikt. Grapjes horen daarbij want humor zorgt voor de ontspannen sfeer. De mensen voelen dit en reageren verrassend, ontroerend en altijd anders

Clown-Spruit - kopie.jpg

Spruit

In de zorg worden e-Health-oplossingen meer en meer gemeengoed. e-Health oplossingen zijn hybride interventies bestaande uit digitaal contact en fysiek contact. Deze manier van zorg heeft de toekomt omdat de technologie volwassen is en de cliënten het omarmen. Geïnspireerd en gemotiveerd door e-Health en de huidige maatschappelijke situatie hebben wij naast het fysieke clownen ons gespecialiseerd in het digitaal clownen. Het grote voordeel is dat onze speelbeurten tegen een lager tarief zijn te “hergebruiken” waardoor er meer mensen met dementie kunnen worden bereikt. Zowel in verpleeghuizen  als mensen die nog thuis kunnen wonen.

e-Clownen

bottom of page